dimarts, 15 de juliol del 2008

La Comunitat Valenciana és el quart territori de l'Estat amb major dèficit fiscal

Segons les xifres fetes públiques hui pel secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos, Carlos Ocaña, el dèficit fiscal de la Comunitat Valenciana és d'entre un 6,32 i 6,40 per cent del PIB valencià, segons el mètode del flux monetari. Això ens situa en la quarta posició de l'Estat, només superats per Madrid (entre 8,87 i 9,13 per cent), Catalunya (entre 8,69 i el 8,70 per cent) i les Illes Balears (entre 7,47 i 8,56 per cent), dada que indica que les comunitats autònomes amb major renda per capital -excepte el nostre territori- són les que tenen dèficit fiscal, mentres que aquelles amb menor renda per capita aporten menys -excepte la Comunitat Valenciana.
Els experts que han elaborat l'estudi del Ministeri d'Economia i Hisenda han presentat sis supòsits amb dades de 2005, i en tots ells es destaca que Madrid, les Illes Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana són les que més contribueixen a la «solidaritat territorial». [article complet]

Enllaç Levante-EMV
Enllaç Las Provincias
Enllaç Annanoticies

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha una errada en els articles (excepte en el de pàgina26.com), no sé si intencionada o no. Diu que "les que tenen la renda més alta, son les que més aporten".

El País Valencià té una renda per càpita molt per davall de la mitja espanyola i és la quarta en la llista. Podeu consultar el INE: http://www.ine.es/jaxi/menu.do?type=pcaxis&path=/t35/p010&file=inebase&L=0 En "Principales resultados", Tabla 2, PIB per cápita.

Anònim ha dit...

A vore si els valencians ens donem compte d'una puta vegada que esta Espanya ens margina, que esta Espanya ens espolia a base de bé, però no ara, ni per culpa de ZP, sinò des que varem perdre els nostres furs i amb tots els colors polítics: UCD, PSOE i PP. Valencians, en peu alcem-se!!!